Para plesne parašportne reprezentance sta od petka do nedelje uspešno nastopila na močnem mednarodnem tekmovanju v ruskem St. Petersburgu.

Prva sta parket preizkusila Martina Smodiš in Roman Maček, ki sta v težki konkurenci Combi Latin Class 2 končala na 10. mestu (polfinale), drugi dan pa sta navdušila Sara Štirn in Nino Batagelj, ki sta zasedla izvrstno 3. mesto in prišla do kolajne v Combi Freestyle Class 1. V nedeljo sta Nino in Sara pristala na 5. mestu (Combi Standard Class 1), Roman in Martina pa na 9. mestu (Combi Standard Class 2).

„Tekma v Sankt Peterburgu je bila dober začetek nove tekmovalne sezone. S pokazanim sva dokaj zadovoljna, vsekakor pa je še ogromno prostora za izboljšave. Ruski pari so kljub dvoletni odsotnosti od tekmovanj dominirali na domačem terenu. Čeprav nama tokrat ni uspel preboj v finale, je tekma bila dobra popotnica za nadaljevanje sezone in izkušnje nama bodo prišle prav pri pripravah na svetovno prvenstvo v Bonnu,“ sta po nastopu povedala Martina in Roman.

„Zelo sva vesela, da sva se kljub Sarini poškodbi uspela sestaviti. Kljub bolečinam v gležnju sva odplesala po najinih najboljših močeh. Slabih parov v Sant Petersburgu ni bilo. Sploh po vrnitvi Rusov, ki so pokazali, da večletna prepoved nastopa na IPC tekmah ni vplivala na njihov razvoj. Do svetovnega prvenstva je potrebno nadgraditi še kar nekaj elementov in po napredku, ki sva ga doživela med poletjem in po dopolnitvi trenerske ekipe, naju za najino plesno prihodnost niti malo ne skrbi,“ pa sta dodala Sara in Nino.

Vrhunec prihaja

Še pogled naprej: svetovno prvenstvo v Bonnu bo potekalo med 29.11. in 1.2. Do takrat se bodo naši para športni plesni reprezentanti oktobra udeležili še tekme v Varšavi.

Print Friendly, PDF & Email