Zveza za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite si je v zadnjih letih pridobila sloves uspešnega in zanesljivega partnerja pri organizaciji mednarodnih dogodkov na najvišji svetovni ravni. Že vrsto let gostimo največji namiznoteniški turnir za športnike invalide, bili smo zgleden in uspešen organizator evropskega in svetovnega prvenstva v paranamiznem tenisu.

Nov mejnik

Že tako bogatemu koledarju v prihodnjem letu pa dodajamo še en odmeven dogodek. Mednarodna namiznoteniška zveza ITTF je naši zvezi zaupala izvedbo in organizacijo kvalifikacijskega turnirja za paralimpijske igre v Tokiu.

„Slovenija vse bolj postaja neulovljiva velesila na področju paranamiznega tenisa. Tokrat  dokazujemo s tem, da nam je bila zaupana organizacija 1. kvalifikacijskega turnirja na katerem se bodo končni zmagovalci posameznih skupin neposredno uvrstili na paralimpijske igre v Tokiu 2020. Tekmovali bodo pa le tisti tekmovalci, ki se niso uvrščeni med potnike za Tokio,“ navdušenja ne skriva Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-PK.

To bo sploh prve kvalifikacije takega tipa, zato je to še toliko večje priznanje za našo zvezo.

Najprej kvalifikacije, potem turnir

Kvalifikacije bodo potekale med 8. in 12. majem v Laškem. Pot v Tokio, neposredno uvrstitev na 16. poletne paralimpijske igre, pa si bodo zagotovili zmagovalci v posameznih skupinah.

Med 13. in 17. majem pa bo Laško gostil tudi zdaj že tradicionalni Slovenia Open. V mesecu juniju pa bo Laško prizorišče evropskega prvenstva v parastrelstvu.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Print Friendly, PDF & Email