Reprezentanca inkluzivnega juda Judo zveze Slovenije se je prvič v zgodovini slovenskega juda udeležila prestižnega tekmovanja na evropskem nivoju, tekmovanje je bilo 19. in 20.10. v nemškem Kölnu.

Vseh pet slovenskih judoistov je prikazalo odlične borbe na sposobnostnih nivojih 2 in 3. Na tekmovanju je registriranih 115 športnikov iz 14 držav (39 žensk in 76 moških). Sašo Kovač je v kategoriji 100+ kg premagal dva nasprotnika iz Nemčije in osvojil zlato kolajno. Žiga Vangoš se je pomeril z Belgijcem in Nemcem in na koncu osvojil srebrno odličje. Aljaž Colarič je bil uspešen v borbah z Belgijcem in Nemcema in osvojil zlato medaljo. Nik Jerkovič je po razvrstitvi pristal v skupini osmih tekmovalcev do 90 kg, ki so prihajali iz Avstrije, Poljske, Nemčije in Belgije ter osvojil bronasto medaljo. Tina Skerlep je zmagala v borbi z Nemko ter končala na 5. mestu. V Tinini skupini so sicer tekmovala 4 dekleta iz Nemčije, Slovenije in Švedske.

Rezultati:

Sašo Kovač 1. mesto, nivo 2 v kategoriji 100+ kg
Žiga Vangoš, 2. mesto, nivo 2 v kategoriji do 81 kg
Nik Jerkovič, 3. mesto, nivo 2, v kategoriji do 90 kg
Tina Skerlep, 5. mesto, nivo 2 v kategoriji do 70 kg
Aljaž Colarič, 1. mesto, nivo 3 v kategoriji do 81 kg

V drugem delu tekmovanja, v nedeljo, so potekale borbe 1. sposobnostnega nivoja, v katerem Slovenija še nima predstavnika.

Print Friendly, PDF & Email