S turnirjema v Gradačcu in Banja Luki se v soboto oz. nedeljo začenja 12. sezona regionalne lige v košarki na vozičkih NLB Wheel, v njej pa bo nastopala tudi ekipa Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskega komiteja.

Iz treh držav

V novi sezoni bodo sodelovale ekipe iz Slovenije (Zveza za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite), Hrvaške (KKI Zagreb, KKOI Zadar) ter Bosne in Hercegovine (Zmaj Gradačac, KIK Una Sana, KKI Vrbas, KIK Sana Sarajevo). Tekmovanje organizira Zveza paraplegikov Slovenije, ligo pa vodi Gregor Gračner.

Bosna in Hercegovina dominira

Naslov prvaka brani KKI Vrbas Banja Luka, ki ga v tej sezoni čaka nastop v evroligaški konkurenci. Boljše rečeno: v vseh dosedanjih 11 sezonah regionalne lige je naslov pripadel klubu s področja Bosne in Hercegovine, zadnjih šest Vrbasu!

Liga NLB Wheel, skupina B, 1. krog, 2.11.
KIK Zmaj Gradačac – KIK Una Sana (11.30)
KKOI Zadar – ZŠIS-PK (13.15)
KIK Una Sana – KKOI Zadar (15.00)
ZŠIS-PK – KIK Zmaj Gradačac (16.45)

Liga NLB Wheel, skupina A, 1. krog, 3.11.
KKI Vrbas Banja Luka – KIK Sana Sarajevo (11.30)
KKI Vrbas Banja Luka – KKI ZAGREB (13.15)
KKI ZAGREB – KIK Sana Sarajevo (15.00)

Slovenske ambicije

Svoje ambicije ima tudi slovenska ekipa ZŠIS-PK, ki je v lanski sezoni zasedla 3. mesto. „Vsi že komaj čakamo, da se sezona v ligi NLB Wheel, začne. V prvem kolu nas čakata dve zanimivi in napeti tekmi. Najprej igramo proti novincu v ligi, ekipi Zadra, ki v novo sezono vstopa močno okrepljena. Tu bomo morali biti še posebej pazljivi na njihovo značilno igro po globini. Tudi naš drugi nasprotnik, domačin turnirja se je pred sezono dodatno okrepil z dvema igralcema iz Srbije in ohranil jedro lanske ekipe. Za koš so nevarni z meti iz razdalje, hitro razvijejo protinapade, prav tako znajo žogo spustiti pod obroč. Lani smo jih v dveh dramatičnih tekmah, obakrat tesno ugnali, trdo sem prepričan, da smo tega sposobni tudi letos. Liga bo letos izredno izenačena, če želimo napasti odličja, bomo morali pokazati še več kot minulo sezono,“ dodaja Žiga Kobaševič, trener slovenske vrste ZŠIS-PK.

Print Friendly, PDF & Email