Za našo golbal reprezentanco je uspešen teden v Italiji, kjer so med 27.10. in 3.11. nastopali na evropskem prvenstvu C divizije. Z zmago v finalu proti Črni gori, 9:8 je bilo, so postali zmagovalci C divizije, skupaj s Črno goro pa so se uvrstili rang višje – v skupino B.

Slovenske barve so uspšeno zastopali Boštjan Vogrinčič, Matej Ledinek, Dejan Pirc, Borut Višnikar in debitant Robi Kogovšek ter trenerja Klemen Bajc in Ivan Vinkler.

Na tekmovanju je nastopilo 12 reprezentanc

Skupina A: Italija, Romunija, Črna gora, Bolgarija, Danska, Slovaška
Skupina B: Rusija, Madžarska, Nizozemska, Francija, Hrvaška, Slovenija.

Matej Ledinek je bil s 50 zadetki prvi strelec tekmovanja.

Izpolnili cilj

„Zelo sem zadovoljen z igro, ki so jo kazali skozi celoten turnir. Sploh zato, ker nismo imeli v zadnjih šestih mesecih nobenega odigranega turnirja. Tudi nekaj bolezni je bilo v zadnjem pripravljalnem obdobju. To se je opazilo v finalu pri Pircu. Slovenske barve smo zastopali Matej Ledinek, Boštjan Vogrinčič, Dejan Pirc, Borut Višnikar in Robi Kogovšek ter trenerja Klemen Bajc in Ivan – Viki Vinkler. Pozabiti ne smemo tudi našega šoferja Aleša Kermaunerja, ki nas je varno vozil naokoli. Cilj, ki smo si ga zadali pred prvenstvom, smo v celoti izpolnili,“ je po koncu tekmovanja svoje misli strnil Ivan Vinkler.

Print Friendly, PDF & Email