Ženska reprezentanca odbojke sede je minule dni v Braslovčah v svojem centru gostila Nemke in z njimi odigrala kar štiri tekme (vsaka po šest setov), po dve sta pripadli našim dekletom, dve pa gostjam. Vse skupaj pa že sodi v okvir priprav na dodatne kvalifikacije za paralimpijske igre v Tokiu.

Nemke se vrnejo

„Zadovoljen sem s prikazanim, čeprav sta manjkali Suzana Ocepek in Danica Gošnjak. Odnos je bil zelo dober, v nedeljo pa se je po napornem ritmu že poznala utrujenost,“ je povedal selektor Simon Božič. Dodal je, da so bile Nemke zadovoljne s pogoji dela in bivanja ter da se kmalu v novem koledarskem letu spet vrnejo v Slovenijo.

V boj za Tokio 2020

Tako Slovenke kot Nemke pa konec februarja v Kanadi čakajo dodatne kvalifikacije za paralimpijske igre v Tokiu. Osem ekipe se bo merilo za eno prosto mesto.

EP B divizije v Sloveniji

Z delom nadaljuje moška selekcija, ki je bila nazadnje v Srbiji, prej pa v Italiji, zdaj pa odhaja na močan turnir v nemški Leipzig. V prvih tednih januarja bodo naši igralci v Braslovčah gostili Italijane, potem pa sledijo še številni turnirji in priprave s klubi. „Maja in junija bomo delo še okrepili, saj konec junija v Šempetru gostimo evropsko prvenstvo B divizije, kjer bi se radi prebili do napredovanja v A divizijo,“ poudari Božič, ki pristavi, da bodo v okviru močnega moškega kvalifikacijskega turnirja pripravili tudi kakovosten turnir ženskih reprezentanc.

Print Friendly, PDF & Email