Prihodnji mesec se začenja sezona za našega paraolimpijca alpskega smučarja Jerneja Slivnika, ki se bo predstavil na tekmi v Avstriji. Jerneju in njegovemu trenerju Romanu Podlipniku pa bo v prihodnje še nekaj lažje, saj ga bo po novem ob vseh podpornikih in financerjih Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijskega komiteja podpiral tudi osebni sponzor LIP Bohinj, ki je z našim paraolimpijcem sklenil pogodbo o sodelovanju.

„Vesel in hvaležen sem za podporo podjetju LIP Bohinj. Zame so take poteze zelo pomembne, saj so tudi dokaz, da je moje delo opaženo, da se me spremlja. Po najboljših močeh se bom trudil, da bom povrnil zaupanje in se osebnemu sponzorju z dobrimi rezultati in zgledom tudi oddolžil za izkazano zaupanje,“ je ob tej priložnosti povedal 18-letni Slivnik, tudi dijak jeseniške gimanzije.

„Jernejevo zgodbo, njegova prizadevanja in nadarjenost v podjetju LIP Bohinj dobro poznamo, dodatno zaupanje pa nam daje zelo dober trener Roman Podlipnik. Zato smo se v podjetju LIP Bohinj še lažje odločili za podprtje Jernejeve zgodbe. Vse skupaj pa je v skladu s strateško usmeritvijo skupine Hasslacher, ki je tudi naš lastnik. Skupina Hasslacher že podpira dva vrhunska avstrijska smučarja, alpinca Otmarja Striedingerja in paraolimpijca Markusa Salcherja. S podporo Jerneju skupina Hasslacher omogoča razvoj še enega vrhunskega športnika. Vsem trem želimo uspešno sezono,“ je ob tej priložnosti dodal Bojan Resman, ki vodi podjetje LIP Bohinj

O Jerneju Slivniku

Jernej Slivnik je nadarjen para športnik, ki se je zapisal alpskemu smučanju. Zadnja štiri leta vadi pod taktirko trenerja Romana Podlipnika. Slivnik je tudi ambasador programa Postani športnik, ki sta ga skupaj razvila Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite in Lidl Slovenija.

Slivnik je na letošnjem svetovnem prvenstvu v Kranjski Gori zasedel 10. (slalom) in 12. mesto (veleslalom), na lanskoletnih zimskih paralimpijskih igrah je bil 12. v slalomu. V letošnji sezoni se bo kalil na tekmah evropskega in svetovnega pokala.

O podjetju Lip Bohinj

LIP Bohinj je lesnopredelovalno podjetje s 70-letno tradicijo in se uvršča med največje proizvajalce opažnih plošč v Evropi. Zaradi uporabe kvalitetnega smrekovega lesa iz okoliških gozdov in prodobljenih izkušenj, se blagovna znamka LIP FORMWORK PANELS po kvaliteti uvršča v sam evropski vrh. V začetku leta 2018 je podjetje LIP Bohinj d.o.o. prešlo v 100% last skupine HASSLACHER, od takrat pa podjetje LIP Bohinj d.o.o. tudi uspešno vodi Bojan Resman.

O skupini Hasslacher

Družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1901, ima več kot 1.600 zaposlenih. Skupina Hasslacher je z osmimi proizvodnimi obrati v Avstriji, Nemčiji, Sloveniji in Rusiji eno od največjih in vodilnih podjetij v lesni industriji v Evropi in je po vsem svetu na področju rezanega lesa, slojnega lesa v deskah, vezanega lesa v deskah in konstrukcij iz polnega lesa dejavna kot inovativni dobavitelj za sodobno lesno gradnjo. Skladno z motom » From wood to wonders.«

Print Friendly, PDF & Email