S tekmami v Zadru in Sanskem mostu nadaljuje tekmovanje v 12. sezoni Lige NLB Wheel za košarkarje na vozičkih. Danes bodo zbrane igralce v Dalmaciji pozdravili tudi predstavniki Zadra.

Danes se igrajo tekme skupine B v Zadru, organizator turnirja je novinec v ligi KKOI Zadar. Jutri se igra v Sanskem mostu, organizator pa KKI Sarajevo.

Po uvodnem turnirju (krogi) v skupini A vodi Vrbas (dve tekmi, dve zmagi), v skupini B pa KIK Zmaj.

„Čakata nas dve zahtevni tekmi, v zadnjem mesecu smo dobro trenirali, upam, da se bo to poznalo tudi na parketu. Na nasprotnika so se dobro pripravili, vemo kje prežijo njihove največje nevarnosti. Pričakujem dobro igro mojih fantov,“ pa svoje ambicije razkriva Žiga Kobaševič, trener slovenske ekipe Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite.

Tudi danes se bo v praksi izkazalo, da lahko super sodelujeta košarka na vozičkih in hodeča košarka. Zbrane v Športni dvorani Krešimir Čosić bosta pozdravila košarkar Zadra Domagoj Vuković in Ivan Ištuka, direktor marketinga KK Zadar. Vse skupaj pa sodi v okvir zglednega sodelovanja med Ligo ABA in Ligo NBL Wheel.

Liga NLB Wheel, skupina B, 2. krog, 7.12.
KKOI Zadar – ZŠIS-POK (11.30)
KIK Una Sana – KIK Zmaj (13.15)
ZŠIS-POK – KIK Una Sana (15.00)
KIK Zmaj – KKOI Zadar (16.45)

Liga NLB Wheel, skupina A, 2. krog, 8.12.
KIK Sana – KKI Zagreb (11.30)
KIK Sana – KKI Vrbas (13.15)
KKI Vrbas – KKI Sarajevo (15.00)

Print Friendly, PDF & Email