V noči s sobote na nedeljo se je v Slovenijo vrnila naša odprava kandidatov za nastop na paraolimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v Tokiu. Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpiski komite je prvič v zgodovini pripravila skupne priprave, ki so potekale na Kanarskih otokih, točneje na Lanzaroteju.

Kdo na priprave

Na pripravah so bili paraplavalca, izkušeni Darko Đurić (že ima normo za igre v Tokiu) in obetavni Tim Žnidaršič Svenšek, parakolesarski dvojec Jurij Porenta inAleš Dragar, paratriatlonec Alen Kobilica ter slepi maratonec Sandi Novak. Kot pridruženi član se je na pripravah pridružil še gluhi tekač Tadej Enci, ki ga prihodnje leto čaka nastop na svetovnem prvenstvu. Spremljali jih bodo trenerji Gregor NahtigalEmil TahirovičRoman KejžarLuka Kovic in Jana Čander ter Gregor Dolinar, ki je skupaj z Gregorjem Nahitgal poskrbel za brezhibno operativno-tehnično organizacijo in izpeljavo priprav.

Prava odločitev

„Skupne priprave kandidatov za nastop na paraolimpijskih igrah smo dobro pripravili in izvedli, svoje je naredila dobra predhodna organizacija. Na otoku Lanzarote so nas dobro sprejeli, pogoji za delo so bili izvrstni, osebje v hotelu krasno. Po pogovoru s športniki in stroko je jasno, da so vsi izvedli svoj trenažni proces v celoti, to pa daje potrditev, da so bile priprave pravilna odločitev in hkrati velika naložba za prihodnost. Izkazalo se je tudi, da so bile take priprave skoraj nujno potrebne, imele so več koristi: povezovanje športnikov, povezovanje in sodelovanje stroke, pretok informacij in izkušenj. Na tem mestu hvala Damijanu Lazarju, predsedniku Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite, ki je dal pobudo in podprl premierno izvedbo skupnih priprav,“ je po vrnitvi v Slovenijo povedal Grega Nahtigal.

Ekipa je trenirala v 50-metrskem bazenu, na atletskem stadionu, uporabljali so kolesarske in tekaške poti ter fitnes.

Print Friendly, PDF & Email