Vodja izvršnega odbora poletnih olimpijskih iger v Tokiu Toshiro Muto je priznal, da so organizatorji zelo zaskrbljeni zaradi koronavirusa ter njegovega učinka na priprave na največji športni dogodek letošnjega leta.

Pred sestankom z Mednarodnim paralimpijskim komitejem (IPC) je Muto izrazil zaskrbljenost zaradi vse širšega dosega koronavirusa.

“Smo zelo zaskrbljeni nad širjenjem virusa, ki se je pojavil kot hladen tuš v naših prizadevanjih za nemotene priprave na olimpijske igre,” je dejal pred sestankom s predstavniki IPC.

“Upam, da bodo virus izkoreninili čim prej. Načrtujemo celovito sodelovanje z Mednarodnim olimpijskim komitejem in mestom Tokio v boju proti virusu,” je še zaključil.

Na Japonskem so dodatno zaskrbljeni zaradi dejstva, da se je s križarjenja v Jokohamo vrnilo deset okuženih potnikov, ki so jih takoj osamili od preostalih 3700 potnikov na ladji, ki so bili odpeljani v karanteno.

Skupno je zdaj v deželi vzhajajočega sonca po poročanju agencij okuženih 33 ljudi.

Pojav koronavirusa so doslej zabeležili v 20 državah po svetu, okuženih pa je 24.000 ljudi. Po najnovejših podatkih je virus na Kitajskem terjal 490 življenj.

Print Friendly, PDF & Email