Slovenska ženska reprezentanca odbojke sede jutri v Kanadi začenja kvalifikacije za uvrstitev na paralimpijske igre v Tokiu. Na voljo je le še ena vozovnica, Slovenke se bodo zanjo borile s Kanadčankami, Finkami, Nemkami in Ukrajinkami.

Dokazale, da zmorejo

“Uspešno smo sklenili priprave na kvalifikacijski turnir v Kanadi. Želim si le, da vsi ostanemo zdravi. Opravili smo kakovostne priprave, pika na so bile tekme z Italijo, ki je evropska podprvakinja in tudi udeleženka letošnjih paraolimpijskih iger. Prav proti Italiji smo dokazali, da smo lahko konkurenčni vsem. To bo treba pokazati na tekmah v Kanadi. Upam, da nam uspe,” je pred odhodom v Halifax dejal trener slovenske ekipe Simon Božič, ki mu pri delu pomaga Branko Mihorko.

“V Halifaxu slabe ekipe ne bo. Pregledali smo posnetke Kanadčank in lahko povem, da nas že za uvod čaka težka tekma. Gre namreč za mlado, hitro in tehnično dobro podkovano ekipo, ki cilja na prvo mesto. Upamo, da bodo gostiteljice pod pritiskom, saj bodo igrale pred številnimi navijači in to bomo skušali izkoristiti in jih tudi presenetiti,” pred prvo tekmo dodaja selektor.

:: Videoprenos tekem

Na kvalifikacijskem turnirju bo vsaka reprezentanca igrala z vsemi ostalimi nasprotnicami, zadnjeuvrščena ekipa bo nato izpadla, prve štiri pa se bodo v polfinalu in finalu potegovale za nastop v Tokiu. Uspešna bo le zmagovalka finala.

Na paralimpijske igre v Tokiu so že uvrščene Rusija, ZDA, Kitajska, Italija, Brazilija, Ruanda in Japonska.

V slovenski ekipi v Kanadi so Suzana Ocepek, Lena Gabršček, Jana Ferjan, Danica Gošnak, Mira Jakin, Senta Jeler, Klara Vrabič, Klara Jeretina in Tija Vrhovnik.

Po četrti nastop

Slovenske odbojkarice so doslej trikrat nastopile na paraolimpijskih igrah, na prvih v Atenah 2004 so zasedle četrto mesto, nastopile so tudi v Pekingu 2008 in Londonu 2012, manjkale so le v Rio de Janeiru 2016.

Spored kvalifikacijskega turnirja v Halifaxu:
– sreda, 26. februar:
11.00 Slovenija – Kanada (16.00 po slovenskem času)
18.00 Slovenija – Finska (23.00 po slovenskem času)

– četrtek, 27. februar:
13.00 Slovenija – Nemčija (ob 18.00 po slovenskem času)

– petek, 28. februar:
11.00 Slovenija – Ukrajina (ob 16.00 po slovenskem času)

– petek, 28. in sobota, 29. februar:
polfinale in finale

Print Friendly, PDF & Email