Alen Kobilica in ekipa nadaljujejo s tekmami svetovne serije. V četrtek je Kobilica z ekipo (v njej sta še spremljevalec na progi Jaroslav Kovačič in pomočnik glavnega trenerja Urh Klenovšek) prispel v Davenport v Tasmanio v Avstraliji. Jutri zjutraj ob 4.00 po slovenskem času bo Kobilica na štartu paratriatlona.

Močna konkurenca

„Obeta se nam izjemno pomembna in močna tekma, ki lahko že odloča o potnikih na paralimpijske igre. Štartna lista je zelo močna,“ napoveduje glavni trener Gregor Nahtigal, ki je to pot ostal v Sloveniji zavoljo družinskih obveznosti.

„Dobro smo trenirali mesec dni v toplih krajih. Rezultati so pokazali napredek, zato odkrito pričakujemo boj za mesta od 1. do 4. Želimo si, da bi s tem rezultatom dokazali, da sodimo na paralimpijske igre v Tokiu,“ je še dodal Nahtigal.

Alen in ekipa so se hitro prilagodili na časovno razliko, pozorno pa so preučili tudi traso proge. Ob tem je imel naš paratrialonec tudi nekaj smole. Organizator je ob izhodu iz vode namesti stopnice, kar pa ni primerno za slepe tekmovalce. Alen je izpustil eno od stopnic in si zvil gleženj, a njegov štart ni ogrožen.

Print Friendly, PDF & Email