Danes in jutri se nadaljuje tudi tekmovanje v regionalni košarkarski Ligi NLB Wheel, kjer uspešno nastopa tudi ekipa Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite. Ekpa pod taktirko trenerja Žige Kobaševiča brani lansko 3. mesto.

Liga NBL Wheel, skupina B, turnir v Bihaču, 29.2.
Kik UnaSana – KKOI ZADAR (11.30)
KIK Zmaj – Zveza ŠIS – SPK (13.15)
KKOI ZADAR – KIK ZMAJ (15.00)
Zveza ŠIS – SPK – KIK UNA SANA (16.45)

V skupini B, kjer nastopajo, so v tem hipu na 2. mestu (tri zmage in poraz), lovijo pa KIK Zmaj (štiri zmage), da si zagotovijo najboljše možne izhodišče pred finalom.

Finalni turnir bo prihodnji mesec na Vranskem.

„Odhajamo na najbolj zahtevno gostovanje v sezoni, ker so pred zadnjim kolom, mogoči še vsi scenariji. Jasno, naš cilj je zmagati obe tekmi, tako kot vedno. Prvo tekmo igramo proti ekipi Zmaja iz Gradačca, ki nas je v prvem kolu premagala, dobro jih poznamo, mislim, da smo se tudi korektno pripravili na njih in vemo, od kje pretijo njihove največje nevarnosti. Drugo tekmo igramo proti domačinu, njih smo v na prvem srečanju premagali, njihovo glavno orožje pa je eden najboljših centrov na našem področju. Vem in verjamem, da so jih moji fantje sposobni premagati še enkrat. Ekipa je motivirana in ima veliko željo po dokazovanju,“ je pred odhodom povedal trener Kobaševič.

Print Friendly, PDF & Email