Mednarodni paralimpijski komite (IPC) podpira odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) v iskanju najbolj primernega scenarija za izvedbo olimpijskih ter paralimpijskih iger v Tokiu, bodisi v prvotnem bodisi prestavljenem terminu, sporočajo v izjavi za javnost.

Predsednik IPC Andrew Parsons je dejal, da stojijo za odločitvijo Moka in jo podpirajo. “Človeško življenje je pomembnejše od vsega. V tem trenutku je najbolj pomembno, da vsi, vključno s športniki, ostanejo doma in prispevajo k zajezitvi širitve novega koronavirusa v svetu,” je pristavil Parsons.

Poudaril je, da je ne glede na to, da so olimpijske in paralimpijske igre v Tokiu za veliko večino športnikov dogodek njihovih karier, iskanje scenarijev za morebitno preložitev prava odločitev s strani Moka.

Štirje tedni so po mnenju IPC dovolj, da se ponovno oceni globalno zdravstveno stanje pred dokončno odločitvijo, ki naj bi jo po postavljenih okvirih sprejeli do 19. aprila.

Pred tem so na Moku dejali, da je zadnji čas za odločitev 24. maj, torej dva meseca pred začetkom olimpijskih iger. Paralimpijske pa se bi morale po prvotnem načrtu začeti 25. avgusta in trajati do 6. septembra.

Vir: STA

Print Friendly, PDF & Email