Slovenija bi morala prihodnji mesec v Šempetru gostiti evropsko prvenstvo skupine B moških reprezentanc odbojke sede. Tekmovanje je zavoljo koronavirusa le prestavljeno. Kot so zapisali pri Paravolley Europe bo EP v Sloveniji med 21. in 24. avgustom.

„Tekmovanje si zares želimo izpeljati, pripravljeni smo izpolniti vse zahteve. Reprezentance bodo v Slovenijo prišle s svojimi avtobusi, prebivale bodo v ločenih namestitvah, druženja in aktivnosti ne bo, igralci in igralke se bodo srečali le na igrišču. Vse ekipe so s pogoji že seznanjene, pritožb pričakovano ni, saj si športniki zelo želijo tekmovati,“ je za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije povedal Branko Mihorko, predsednik Paravolley Europe.

„Z organizatorji v Šempetru smo ves čas v stikih, zelo dobro sodelujemo in zares so se nam prilagodili. Pri moških nas čaka evropsko prvenstvo divizije B, na katerem bo nastopilo deset ekip, po dolgih letih tudi Slovenija. Pri dekletih bomo spremljali prvo izvedbo Lige narodov, zaradi koronavirusa žal le v turnirskem in ne ligaškem formatu. Tekmovanji smo prvotno razpisali v istem terminu, zdaj smo ju ločili, vseeno pa bi nam na ta način uspelo izpeljati večino programa. Odpadlo je klubsko evropsko prvenstvo, ni še znana usoda svetovnega prvenstva v odbojki na mivki na Kitajskem, ki bi moralo biti oktobra,“ je še dodal Mihorko, ki bo s sodelavci in organizatorji ter udeleženci na temo EP-ja opravil vsaj dva sestanka – 15.6. na ravni Paravolley Europe, 15.7. pa sledi še posvet z ekipami, udeleženkami.

Foto: Odbojkasede.weebly.com

Print Friendly, PDF & Email