Ker v teh deževnih dneh in obdobju tik pred dopusti marsikomu primanjkuje motivacije in energije, je prav, da skupaj z našimi zgodbami in našimi partnerji skušamo pokazati, da je lahko kriza tudi priložnost. Kako se motivirati, kako se prebijati skozi izzive, so se sinoči v studiu na sedežu naše zveze pogovarjali kapetanka reprezentance odbojke sede Lena Gabršček, košarkar Robi Bojanec in Rok Terkaj Trkaj, avtor naše himne Ta Tempo. Pogovor je vodila Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja pri našem podporniku in partnerju Lidl Slovenija. Prav Lidl in Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite sta povezana tudi v programu Postani športnik, ki ga družno razvijata in pomagata delati svet lepši, ga spreminjati na boljše, predvsem pa omogočati pogoje, da se mladi invalidi lahko ukvarjajo s športom.

Ko ne gre, sledi Ta tempo

Uvodoma je beseda stekla o motivaciji, kako jo zadržati, kako v kočljivih situacijah.
„Ni še zgodilo, da bi se odpovedala športu. Sem članica ekipe, od katere sem odvisna. Sem pa tudi sama bolj ekipen človek. Morda bi bilo morda boljše v individualnem športu, kjer ne bi bila toliko odvisna od ostalih faktorjev,“ je za začetek povedala Lena Gabršček, ki je tudi kapetanka reprezentance, zato je tu še nekaj več odgovornosti. „Ko ekipi ne gre, si zavrtimo Ta tempo,“ je v smehu dodala in potem resno pristavila, da bo tako v prihodnosti. „Po duši sem motivatorka. Z igralkami opravimo kdaj tudi kak neformalni sestanek, predvsem pa se veliko družimo, precej je team buildinga,“ Lena pojasni, kako skrbi, da ekipa raste in pripravljena pričaka tekmovanja.

Vzponi in padci

„Bi se kar strinjal z Leno. V športu so vzponi in padci, prav tedaj pa do izraza pride ekipa. V prvi vrsti se podpiramo med sabo, potem sledijo rezultati,“ pa dodaja košarkar na vozičku Robi Bojanec, ki je bil tudi uspešen atlet. „Saj pridejo tudi slabši dnevi, a športu se ne odrečem. Šport je zame številka ena, posvečam se mu. Je panoga, s katero živim,“ še doda Bojanec.

Zmage in lekcije

Svoje izkušnje z motivacijo pa ima tudi Rok Terkaj. „To so zidovi…. Življenje delim na dva dela; en del je ta, ko ti gre dobro. Ko je čas, da žanješ in uživaš. Ko ti ne gre, se pa učiš, takrat so nevihte…. To je tudi priložnost, da spoznavaš samega sebe. Tudi bolečina ima svoje mesto, z njo prideš do nekih stvari in poti, ki jih sicer ne bo odkril. Dejansko na ta način osmišljujem vse, ko se je pojavijo ti zidovi,“ navrže Trkaj, ki tako v svojem življenju doživlja zmage in lekcije.

Lena je v nadaljevanju razkrila, kako jo je zaradi proteze ostala brez mesta v ekipi. Novi trener ji je lepo pojasnil, da “taka” v klubu ne more igrati. Robi Bojanec pa je povedal, da staršem svojih otrok v vato ni treba zavijati!

Več pa v spodnjem videu:

Print Friendly, PDF & Email