Paraalpski smučar Jernej Slivnik se je v minuli sezoni izkazal, s trenerjem Romanom Podlipnikom pa že kujeta plane za novo. V maju sta trenirala na Kaninu, v tem mesecu pa sta opravila 10 enot treninga na ledeniku Mölltal v Avstriji, kamor načrtujeta tudi julija.

Pozitivna ocena

„Sezona je bila po tekmovalni plati uspešna, to potrjujeta skupno tretje mesto v evropskem pokalu in drugo mesto v slalomski razvrstitvi evropskega pokala. Sicer pa je želja nekaj več nastopati v svetovnem pokalu, kamor v tehničnih disciplinah že sodi. Upam, da bomo v naslednjem letu imeli možnost udeležbe na bližnjih prizoriščih. Sicer pa je glavni cilj uspešen nastop na svetovnem prvenstvu na Norveškem, kjer ciljava na vsaj 8. mesto v slalomu in vsaj 12. v veleslalomu. Pred tem pa seveda upava na kar se da optimalne možnosti za dobre priprave poleti in jeseni,“ še doda Podlipnik, ki se nadeja, da bodo Jerneja na njegovi poti še naprej podpirali tudi osebni sponzorji – Lip Bohinj, Elan in Rodeo Team.

Leta 2015 debitiral

Slivnik in Podlipnik uspešno sodelujeta od leta 2014. Leta 2015 je Slivnik doživel debi na mednarodni ravni (na tekmi evropskega pokala v nizozemskem Landgraafu. Jernej je tudi ponosni ambasador programa Postani športnik, s katerim Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite in Lidl Slovenija ustvarjata boljše pogoje za mlade, ki se želijo ukvarjati s športom.

Slivnik je leta 2018 nastopil tudi na paralimpijskih igrah. V Južni Koreji je bil 12. v slalomu. Na veleslalomu je zaradi odstopa ostal brez uvrstitve.

Lani, januarja 2019, je na svetovnem prvenstvu v Kranjski Gori zasedel 10. (slalom) in 17. mesto (veleslalom).

V minuli tekmovalni sezoni je našega smučarja Jerneja Slivnika podpiralo tudi Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč.

Print Friendly, PDF & Email