Naši mladi plavalci trenirajo v svojem lokalnem okolju in se pripravljajo na državno prvenstvo paraplavalcev, ki je načrtovano na Veliki nagradi Kranja med 3. in 4. oktobrom.

Evropsko prvenstvo in vse svetovne serije, ker bi morali opraviti klasifikacijske preglede so prestavljene na konec leta oz. v leto 2021.

Naša paraplavalna reprezentanca:
LUCIJA PLANINC (pri PK Olimpija) trener Aleš Poljak
ALJAŽ VEJNOVIČ (pri PK Velenje) trener Katarina Praznik
PATRIK JAGODIC (pri PK Kamnik) trener Emil Tahirović
JAKOB ZUPANIČ (pri Športnem društvu Invalid Ljubljana) trener Maja Sovinek
TIM ŽNIDARŠIČ SVENŠEK (pri Športnem društvu Riba) trener Jana Čander
Suho vadbo reprezentance vodi v Ljubljani  trenerka Kristina Žagar.

Povprečno se opravi vodnih treningov ter tri suhe vadbe na teden.

„Sicer je zelo težko karkoli načrtovati, kajti niso jasni datumi tekmovanj v tujini. Trenutno edino tekmovanje z datumom in lokacijo so paralimpijske igre. Za pripravo na to pa bo potrebno še veliko odplavanih kilometrov, optimalni pogoji ter omogočen nastop za dosego norme v tujini (IPC tekmovanja). Paraplavanje ima eno moško kvoto, ki jo je priplaval s svojimi normami Darko Đurić, ki je zaključil kariero. Mlada reprezentanca ima možnost odplavati normo, vendar samo z zgoraj opisanim. Na prejeto kvoto lahko plava samo paraplavalec z izpolnjeno normo. Trenutno je najbližje normi najmlajši plavalec Tim Žnidaršič Svenšek na 100m hrbtno,“ sklene Jana Čander, selektorica reprezentance.

Print Friendly, PDF & Email