Zaradi nastalih razmer v svetu zavoljo novega koronavirusa COVID-19 se je Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite odločila, da odpove dve odmevni mednarodni tekmovanji.

EP in turnir Slovenia Open

Odpovedano je za med 19.11. in 26.11. 2020 v Laškem načrtovano evropsko prvenstvo v parastrelstvu.

Skladno z  odločitvijo Izvršnega odbora Mednarodne namiznoteniške federacije, da ne bodo odlagali nobenega že prestavljenega dogodka, ki je bil prvotno predviden od marca do julija 2020, tudi Zveza ŠIS-SPK ne bo izvedla 17. turnirja v namiznem tenisu, ki bi moralo potekati v Laškem med 15.9. in 20.9. 2020 (sprva pa je bil načrtovan za čas med 12.5. in 17.5. 2020).

„Sporočamo, da zaradi vse bolj nejasnih razmer in omejitev s strani NIJZ moramo odpovedati EP v parastrelstvu, odpovedan pa je tudi turnir v namiznem tenisu. Namreč omejitev 50 ljudi in težave s pandemijo na Balkanu sta nas prisilila, da je organizacija z vseh aspektov preveč tvegana. Žal nam je, da je do tega prišlo. Naloga ZŠIS-SPK je, da v dani situaciji deluje še toliko bolj skrbno in gospodarno. Vsakršno čakanje bi povzročilo še več stroškov. Vsekakor  bi si vsi želeli izvesti evropsko prvenstvo in turnir, vendar je zdravje vseh nas in zdravje športnikov na prvem mestu. Ravno tako, pa se športniki zaradi omejitvenih  ukrepov v svojih državah, ne morejo kvalitetno pripravljati na tekmovanja. Verjamem pa, da bomo nadaljevali z organizacijo uspešnih mednarodnih tekmovanj,“ je ob odpovedih povedal Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-SPK in predsednik organizacijskega odbora turnirja Slovenia Open in predsednik organizacijskega odbora EP v parastrelstvu.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email