Na nadaljevanje sezone se pripravlja tudi atlet Henrik Plank, ki pod taktirko trenerja Luke Cmoka trenira v domačem Šentjurju. Junija bi moral Plank na evropsko prvenstvo na Poljsko, a je bilo tekmovanje zavoljo epidemije z novim koronavirusom prestavljeno na prihodnje leto. Tako je tudi s paralimpijskimi igrami, za katere ima Plank izpolnjeno normo.

Lani 8. na svetu

„Doma smo, treniramo. So pa se načrti spremenili,“
pravi trener Cmok. Spomnil je, da je bila lanska sezona precej dolga, sklenila se je s svetovnim prvenstvom v Dohi. Henrik Plank je v metu diska zasedel 8. mesto, tam je pristal z rezultatom 15.94. Svetovni prvak je postal Latvijec Aigars Apinis (21.05).

„V času koronavirusa smo naredili premor, ga izkoristili, zdaj treniramo dalje,“ nadaljuje Cmok. Plank je tekmoval in sodeloval na atletski ligi Zveze paraplegikov Slovenije, kjer je na zadnji tekmi Plank suval tudi kroglo in se ob tem precej izkazal.

Tudi v Novo Gorico

Do konca koledarska leta Plank in Cmok načrtujeta še nastopa na 51. memorialu prof. Bojana Hrovatina, ki bo potekal 12. septembra v Novi Gorici.

Cmok ob koncu pristavi, da se zavedajo, da je to posebno leto, ki ga skupaj s Henrikom Plankom skušata izkoristiti za temelj za 2021.

Print Friendly, PDF & Email