Za paralimpijske športnike se bo program tekmovanj na igrah Tokio 2020, ki so jih organizatorji zaradi koronavirusne pandemije prestavili na prihodnje poletje, le malo spremenil glede na prvoten načrt. Kot so danes sporočili organizatorji, bo slovesno odprtje 24. avgusta 2021 v japonski prestolnici.

Skupno bo v 12 tekmovalnih dneh, paraolimpijske igre se bodo končale 5. septembra, potekalo 539 tekmovanj v 22 različnih športih.

Skorajda brez sprememb

Tako kot za olimpijske igre, te bodo na sporedu od 23. julija do 8. avgusta, so tudi za paralimpijska tekmovanja prireditelji zagotovili vsa prvotno načrtovana prizorišča, tudi spored tekmovanj za paralimpijske kolajne je ostal skoraj povsem nespremenjen.

Obstajajo pa pomisleki, ali bodo igre sploh lahko izpeljali. Dvome spodbujajo zlasti rekordna povečanja dnevnih okužb z novim koronavirusom v Tokiu.

“Res je, da razmere s koronavirusom niso rožnate, še vedno je precej negotovosti, vendar je to velik korak naprej v naših pripravah,” je o novem urniku dejal japonski olimpijski delavec Hidemasa Nakamura. Cilj je pripraviti varne igre prihodnje poletje.

Print Friendly, PDF & Email