Danes se v Novi Gorici začenjajo priprave slovenskih parašportnikov, trajale bodo do 20. septembra, organizira jih Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. To je že drugič, da za naše športnice in športnike ter ekipe organiziramo tak način priprave na novo sezono.

V Novi Gorici bodo trenirali parakolesarji (Anej Doplihar, Gregor Habe, David Kuster, Aleš Dragar), atleti Sandi Novak, Robi Kogovšek, Luka Bergant, Tadej Enci, Henrik Plank, paraplavalci Lucija Planinc, Sabina Cimperc, Tim Žnidaršič Svenšek, Aljaž Vejnovič, Luka Stanar, Gašper Glušič, Patrik Jagodic, paratriatlonec Alen Kobilica, namiznotenisači Luka Trtnik, Alen Bečirević, Andreja Dolinar, Primož Kancler, Bojan Lukežič in Peter Jereb. Priprave v Novi Gorici bo opravila tudi ženska in moška reprezentanca odbojke sede v postavah Suzana Ocepek, Danica Gošnak, Jana Ferjan, Senta Jeler, Lena Gabršček, Tija Vrhovnik, Klara Jeretina, Klara Vrabič, Primož Petek, Matic Keržan, Sašo Korun, Matjaž Majdič, Simon Turk, Marko Zupančič, Jaša Bartelj, Sebastjan Osrecki, Tomi Jakša, Mira Jakin, Jordan Jakin.

„Po uspešni organizaciji lanskoletnih skupnih priprav pod okriljem naše zveze smo se odločili, da zaradi dobrega odziva  športnikov in naše strokovne delovne skupine, da priprave postanejo naš vsakoletni del. Tokrat pa bodo priprave organizirane v Sloveniji, natančneje v Novi Gorici. Zakaj Nova Gorica? Ker so v  neposredni bližini namestitve vsi potrebni športni objekti, predvsem pa so ti objekti prilagojeni arhitektonskim in drugačnim potrebam. Priprav se bo udeležilo več kot 50 parašportnikov, ki bodo imeli na pripravah še strokovno podporo s strani trenerjev, maserjev in fizioterapevtov. Deležni pa bodo tudi strokovnih predavanj, ki so zelo pomemben del vsakega vrhunske športnika,“ je ob tej priložnosti povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite.

Dodajmo še to, da bodo parašportnice in parašportniki v ponedeljek, 7.9., dopoldan na voljo tudi novinarskim ekipam, saj za njih pripravljamo medijski dan odprtih vrat.

Print Friendly, PDF & Email