V Novi Gorici so se v nedeljo, 20.9., uspešno sklenile priprave slovenskih parašportnikov, organizirala jih je Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. To je bilo že drugič, da smo za naše športnice in športnike ter ekipe pripravili tak način priprave na novo sezono.

Pisana zasedba

V Novi Gorici so trenirali parakolesarji (Anej Doplihar, Gregor Habe, David Kuster, Aleš Dragar), atleti Sandi Novak, Robi Kogovšek, Luka Bergant, Tadej Enci, Henrik Plank, paraplavalci Lucija Planinc, Sabina Cimperc, Tim Žnidaršič Svenšek, Aljaž Vejnovič, Luka Stanar, Gašper Glušič, Patrik Jagodic, paratriatlonec Alen Kobilica, namiznotenisači Luka Trtnik, Alen Bečirević, Andreja Dolinar, Primož Kancler, Bojan Lukežič in Peter Jereb.

Priprave v Novi Gorici je opravila tudi ženska in moška reprezentanca odbojke sede v postavah Suzana Ocepek, Danica Gošnak, Jana Ferjan, Senta Jeler, Lena Gabršček, Tija Vrhovnik, Klara Jeretina, Klara Vrabič, Primož Petek, Matic Keržan, Sašo Korun, Matjaž Majdič, Simon Turk, Marko Zupančič, Jaša Bartelj, Sebastjan Osrecki, Tomi Jakša, Mira Jakin, Jordan Jakin.

Pravi partnerji

„Za nami so odlične priprave, ki so v celoti izpolnile naša pričakovanja. V organizacijo je bilo vključenih veliko deležnikov, ki so odlično opravili svojo poslanstvo. V Novi Gorici smo se odlično počutili in vsi športniki, trenerji in strokovni delavci odhajajo zadovoljni ter dobro pripravljeni v svoja bazična okolja. Izbira lokacije je bila odlična oziroma imeli smo odlične pogoje za izvedbo športnih priprav. Upoštevali smo vse varnostne ukrepe, ki jih nam narekuje NIJZ in ostali zdravi brez, da bi se nam pripetila kakšna okužba s koronavirusom. Še vreme nam je služilo, kot bi bilo naročeno. Zahvalil bi se strokovnim delavcem naše zveze, da so potegnili prave niti in pripravili v zadovoljstvo vseh športnikov odlične priprave. Ne smemo pozabiti odlično  sodelovanje z občino Nova Gorica in podžupanom Simonom Rosičem, direktorico Javnega zavoda za šport Nova Gorica Aleksandro Fortin ter s predstavniki  Hita d.d Nova Gorica. Vsem se v imenu športnikov in naše krovne organizacije najlepše zahvaljujem v želji, da se ponovno srečamo pri izvedbi naslednji skupnih projektih,“ je ob tem dejal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite.

„Priprave so prišle od pravem času, lep čas zaradi novega koronavirusa COVID-19 nismo bili skupaj, zdaj smo združili in trenirali tako z obema ekipama – žensko in moško. Pogoji za bivanje in trening so bili zelo dobri. Priprave so bile naporne. Ko so igralke in igralci pokazali znake utrujenosti, smo prilagodili način treninga. Zato smo se v nadaljevanju bolj posvetili tehniki,“ pove selektor Simon Božič, ki bdi nad moško in žensko vrsto odbojke sede. Pohvalil je tudi zgledno sodelovanje s klubi v Novi Gorici, za nameček so z nogometaši ND Gorica odigrali revialno tekmo. „Od sedaj z drugačnimi očmi gledajo na šport invalidov,“ je dejal Božič.

Sandi Novak nesporna avtoriteta

„Za našimi tekači so priprave, ki smo jih izvrstno izkoristili,“ pa poudari Roman Kejžar, ki vodi ekipo paratekačev.
„Te priprave so koristile tudi meni, da se povsem posvetim celotni ekipi. Mlada dva tekača pa sta dobila priložnost in jo tudi izkoristila, da smo šli skupaj čez vse faze treninga. Sandi Novak pa je kot avtoriteta dal fantoma precej koristnih napotkov, da sta iz prve roke izvedela, kako poteka trening na vrhunski ravni. Oba naša mlada tekača sta na treningu presegla sebe in hkrati spoznala, kaj dejansko zmoreta. Ob tem smo imeli ob se bi tudi maserja in fizioterapevta,“ je dejal Kejžar, ki je pohvalil tudi pomen strokovni predavanj, ki so bila pripravljena za parašportnike in trenerje, za konec pa Kejžar pristavil, da si takih zgodb le še želijo!

„Delali smo tehnične in precej specifične stvari ter igre. Mednarodnih tekmovanj letos ne bo, smo pa opravili v Novi Gorici pomembno delo. Za to smo imeli na voljo vrhunske priprave – začenši od nastanitve v hotelu, do bližine vadbenih objektov,“ je povedal Ožbej Poročnik, trener paranamiznega tenisa, ki je z ekipo vadil v Novi Gorici, ob tem pa je izpostavil še pomen strokovnih predavanj, ki so bila opravljena. Poročnik je za konec še omenil, da se dober glas o pripravah hitro prenesel po regiji, vadbi naše reprezentance pa se je ravno zahvaljujoč temu pridružila mlada nadarjena igralka.

Športnicam in športnikom ter trenerjem so predavali tudi dr.  Nada Rotovnik Kozjek (pomen pravilnega prehranjevanja), športna psihologinja Tina Jeromen ter Nina Plantan (Lidl Slovenija).

V sklopu priprav smo v Novi Gorici pripravili tudi medijski dan, ki je med regionalnimi, lokalnimi in nacionalnimi mediji požel veliko pozornost. Celotne priprave smo zabeležili v fotografiji in videu.

Print Friendly, PDF & Email