Evropski teden športa pod sloganom #BeActive je prinesel tudi druženje in spoznavanje športa invalidov, ki ima v Sloveniji bogato tradicijo in beleži doma ter na tujem izjemne rezultate. Nenazadnje so slovenski parašportniki do danes osvojili 49 kolajn na paralimpijskih igrah.

V Žalcu sta moči združila Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez in Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. V športni dvorani so se tako mladim športnikom predstavile naše parašportnice in parašportniki, ki so prikazali številne parašportne panoge, mladi člani iz športnih društev pa so se s športniki invalidi tudi pomerili, predvsem pa so sami izkusili, kaj pomeni parašport.

Zbranim smo prikazali veščine parakolesarstva z Gregorjem Habetom v osrednji vlogi (pomagal je še selektor parakolesarske reprezentance Luka Kovic), odbojke sede s člani in članicami uspešne slovenske reprezentance pod taktirko selektorja Simona Božiča, paranamiznega tenisa z izjemno uspešnim Luko Trtnikom, paraatletike z gluhim atletom Tadejem Encijem (pomagal je tudi njegov trener Gregro Doberšek. Zbrani so na delu videli igralce košarke na vozičkih s trenerjem Žiga Kobaševičem ter paralokostrelstvo, ki ga je predstavila trenerka paralokostrelcev Brina Božič.

Druženje je bilo zabavno in igrivo, s posameznimi tekmami v košarki na vozičkih in odbojki sede pa se je v dogodek prikradel tudi tekmovalni duh, ki je nepogrešljiv pri vseh aktivnih športnikih.

Print Friendly, PDF & Email