Še dobrih 400 dni, točneje 412, nas loči do poletnih olimpijskih iger gluhih, ki bodo konec prihodnjega leta v Braziliji. Tekmovanje se začne 5. decembra, sklene pa 21. decembra.

Normo za nastop imajo tudi štirje slovenski športniki.

Atletinja Iris Breganski je bila uspešna na zadnjem tekmovanju v Novi Gorici, kjer je prišla do dveh norm – v sedmeroboju (3171 točk) in skoku v višino (160 centimetrov). Še deset centimetrov višje (torej 170 cm) pa je v skoku v višino zmogla Leja Glojnarič, ki ima tudi normo v metu kopja.

Normo za nastop premore tudi tenisač Marino Kegl, ki na svetovni lestvici zaseda 3. mesto, zato bo na igrah v Braziliji nosilec. Minuli teden se je Marino s svojim trenerjem Darkom Keglom vrnil s priprav na slovenski Obali. Marino Kegl je leta 2017 na olimpijskih igrah v Turčiji zasedel 4. mesto.

Normo za nastop v Braziliji premore tudi atlet Tadej Enci, tekač na 400 metrov. Enci ne bo debitant na največjem tovrstnem tekmovanju, leta 2017 je v Turčiji prišel do polfinala, tam pa v svoji skupini zasedel 4. mesto in žal ostal brez finala.

Print Friendly, PDF & Email