Dan šole z Jernejem Slivnikom

//Dan šole z Jernejem Slivnikom

Dan šole z Jernejem Slivnikom

Jernej Slivnik je rad smučal že kot majhen deček. Sam pravi, da so ga k temu navdušili oče, ki je bil profesionalni smučarski tekač, bližina najlepših slovenskih smučišč – Jernej je doma iz Hrušice ter poseben vonj snega. Leta 2006 pa mu je prometna nesreča vzela dve največji ljubezni, očeta in sestro. Tretjo si je po hudi poškodbi glave in hrbtenice z veliko voljo postopoma povrnil sam – ponovno je začel smučati, a tokrat kot parasmučar z monoskijem.

Jernej, pet let star fantič, je v bolnici samo tožil po smučanju. Ni ga toliko prizadelo, da ne bo več mogel hoditi, ampak strah pred tem, da se njemu ljub šport izmuzne iz življenja. Pri rehabilitaciji je imel v glavi vedno samo cilj, da nekoč nastopi na olimpijskih igrah. Želja se mu je uresničila. Pravzaprav je bil edini slovenski udeleženec na zimskih paralimpijskih igrah v Južni Koreji in tam kljub poškodbi zasedel spodbudno 12. mesto. Njegova želja je, da poseže po odličjih na naslednjih olimpijskih igrah. Za nas pa je zaradi njegove težke izkušnje, vztrajnosti in sijaja v očeh zmagovalec že danes.

Jernej je našim učencem podal ogromno novega vedenje o invalidnosti in parasmučanju. Bolj kot vso to znanje pa šteje, da so učenci spoznali, da nič ni nemogoče in da, tako kot je dejal naš gost »kjer je volja, tam je pot«, so še zapisali v Slovenski Bistrici.

Print Friendly, PDF & Email
2020-10-23T14:09:11+02:00 23. oktobra, 2020|

test

fwdwwgiguwgh