Kriza je priložnost. Tudi to smo imeli v mislih na Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite v letu, ki se poslavlja. Del te priložnosti, ki smo ji namenili precej pozornosti, je zagotovo promocijski spot Športni duh ne izbira telesa, ki v prihodnjih dneh prihaja na prvi tir, na predvečer Mednarodnega dneva invalidov!

„Za našo prepoznavnost je to odlično, da se snemajo spoti. Zelo sem vesel, da smo vsak dan bolj prepoznavni,“ se je na snemanje pod taktirko režiserke Enye Belak ozrl Milan Slapničar, kapetan reprezentance v košarki na vozičkih, kjer fantje spravljajo žogo skozi mrežico. Z njo, mrežico namreč, ima opravka tudi naš drugi sogovornik, Luka Trtnik, ki žogico z loparčkom spravlja prek mrežice!

„Na snemanju je bilo v redu, potekalo je brez posebnosti, sem pa vesel, da sem lahko sodeloval pri projektu. Da družbo opozarjamo na parašport, se mi zdi zelo pomembno, saj s tem povemo, da obstajamo, da se trudimo, treniramo maksimalno in na polno, ter da nas nič ne ustavi. Da smo ljudje, tako kot neinvalidi, in si zaslužimo biti enako tretirani. Obenem pa s tem vzpodbujamo druge invalide, ki se še ne ukvarjajo s športom, pa si to želijo,“ pa na temo spota doda Luka Trtnik, naš paranamizno teniški reprezentant, ki je tudi ambasador programa Postani športnik.

„Meni šport pomeni veliko, brez športa ne bi mogel živeti. Predstavlja mi način življenja. Ponuja mi možnost uspeha in napredka v uvrstitvi na lestvici. Zaradi športa sem postal fizično in psihično močnejša oseba in zelo veliko sem pridobil na samozavesti,“ poudari Trtnik.

„Kako bo v letu 2021, res ne vem, zaradi korone, upam pa na kakšno mednarodno tekmo, že dolgo ni bilo ničesar, ligo smo ravno začeli in to uspešno, pa se je potem vse ustavilo zaradi korone. Potem je bilo državno prvenstvo, kjer sem osvojil naziv državnega prvaka v svoji kategoriji in v kategoriji open prav tako. Od takrat ni tekem. K sreči lahko vsak dan treniram in se pripravljam za naslednje leto. Izzivi v 2021 so torej čimboljše uvrstitve na tekmah in če bodo kvalifikacije za olimpijske igre, tudi tam. Predvsem pa si prizadevam ostati zdrav, da lahko na polno treniram,“ se Trtnik ozre na leto 2021, Milan Slapničar pa pristavi, da trenira in se trudi, o načrtih pa bo govoril januarja prihodnje leto!

Še tole, premiera v sredo, 2.12., ob 20. uri na Facebook strani ParaSportSlovenia!

Print Friendly, PDF & Email