Dejan Fabčič, 42-letni lokostrelec, nadaljuje s pripravami na novo sezono, predvsem pa na leto 2021, ki mu lahko prinese še tretji nastop na paralimpijskih igrah v tretjem različnem športu!

„Ravnokar sem se vrnil z reprezentančnih priprav Lokostrelske zveze Slovenije. V Čatežu sem se priključil članski ekipi. S trenerko Brino Božič zelo dobro delava tudi sedaj v teh časih. Upam, da se čimprej začnejo tekme. Cilj je evropsko prvenstvo v začetku maja. Tam sta na voljo še dve kvoti za Tokio. Ker imam normo izpolnjeno, se bom lahko potegoval za eno od njiju,“ Fabčič strne dogajanje na strelišču in jasne cilje, ki si jih je začrtal.

Evropsko prvenstvo bo maja.

Peking in Rio

Dejan Fabčič je tudi zdravnik interne medicine in vodja ambulante za bolezni ščitnice in diabetes v Novi Gorici. Od leta 2002 se ukvarja s tekmovalnim parašportom. Začel je s plavanjem, leta 2008 je debitiral na paralimpijskih igrah v Pekingu, kjer je zasedel 6. in 7. mesto na 100 metrov hrbtno in prsno. S parakajakom je bil 2016. na igrah v Braziliji 6. v kategoriji KL2.

Print Friendly, PDF & Email