S finalno tekmo v Banja Luki se je minulo soboto sklenila Liga NLB Wheel za košarkarje na vozičkih. Naslov prvaka je pripadel ekipi KIK Zmaj Gradačac, ki je bila v finalu s 73:69 boljša od domačina KIK Vrbas.

Po razglasitvi prvaka lige so, glede na rezultate tretjega kroga, tretje mesto pripisali ekipama KIK Sana iz Sanskega Mosta in Zveze ŠIS-SPK iz Slovenije. Ekipe KKI Zagreb iz Zagreba, KIK Una Sana iz Bihaća ter KKOI Zadar iz Zadra pa so zasedle končno peto mesto.

“Še pred dvema letoma bi bronasto medaljo v ligi NLB Wheel opisali kot zgodovinski uspeh. Danes pa kar malo z grenkim priokusom govorim o tej uvrstitvi, saj menim, da bi po videnem morali biti v boju za naslov. Žal smo uvrstitev v finale zapravili že pred pandemijo, ko smo v veliki želji enostavno pregoreli in tesno izgubili proti zmagovalcu lige Zmaju iz Gradačca. Vseeno pa smo v zadnji sezoni potrdili, da smo ekipa z najbolj prepoznavnim slogom v regiji, ki je neugoden za prav vsakega nasprotnika. Še naprej bomo trdo trenirali, saj smo si s fanti zastavili visoke cilje,” je ob tem dejal trener Žiga Kobaševič.

Najboljši strelec rednega dela sezone je Ramo Rakanović iz KIK Una Sana (241).

Naša ekipa Zveze ŠIS-SPK je sinoči na treningu na Vranskem prejela kolajne, vse skupaj pa je dobra vzpodbuda za nadaljnje trdo in predano delo.

Print Friendly, PDF & Email