Leta 2000 je bila prva generacija modela Yaris sploh prvi avtomobil znamke Toyota, ki mu je bila podeljena laskava nagrada Evropski avto leta. In kot da se zgodovina ponavlja, je 59 avtomobilskih novinarjev iz različnih evropskih medijev četrto generacijo Yarisa spet razglasilo za Evropski avto leta. Na tem mestu iskreno čestitke našemu partnerju Toyoti!

Yaris je žirijo prepričal s svojo hibridno tehnologijo, ki omogoča tekočo in udobno vožnjo, nizke emisije in dostopno ceno. Predvsem pa jih je navdušilo dejstvo, da se več kot 80 odstotkov kupcev novega Yarisa odloči za hibridni pogonski sklop. Poleg tega pa so izpostavili tudi odliko, dinamične zmogljivosti in vrhunsko varnostno opremo, ki je vodilna v segmentu A. K izboru je zagotovo prispevala tudi ultra zmogljiva športna različica GR Yaris, ki velja za enega najboljših serijskih športnih avtomobilov na svetu.

Priznanje Evropski avto leta 2021 je prišlo le nekaj dni za tem, ko je bil Yaris sploh prvič razglašen za najbolje prodajani evropski avtomobil, kar je jasen znak usklajenosti evropskih kupcev in žirije, ki izbere Evropski avtomobil leta.

“Za nas je to velika čast. To je že tretji naslov Evropski avtomobil leta za znamko Toyota. Prvič je to priznanje dobil Yaris leta 2000. Leta 2005 je ta nagrada pripadla Priusu, sedaj pa še četrti generaciji modela Yaris. To je veliko priznanje za naše delo in trud. Ob tem bi se želel še posebej zahvaliti razvojnim ekipam v Evropi in na Japonskem. To je najboljši Yaris, ki smo ga kdajkoli izdelali. S tem smo uresničili tudi besede Akia Toyode, ki si je zaželel, da bi naši avtomobili na obraze kupcev narisali širok nasmeh,” je bil zadovoljen Matt Harrison, izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe.

Print Friendly, PDF & Email