Med kandidati za nastop na prihajajočih paralimpijskih igrah je tudi paratriatlonec Alen Kobilica. Odločilen korak bi moral Kobilica s svojo ekipo narediti na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Milanu, a so organizatorji prvenstvo, ki bi moralo biti 8. maja, preložili, razlog pa nestabilne epidemiološke razmere.

„To je bila tekma, na katero so Alen Kobilica in njegova ekipa stavili največ, temu se je prilagajal celoten trenažni proces. Tekmo v Milanu so odpovedali oziroma prestavili na nedoločen čas in s tem povzročili nova prilagajanja in iskanja priložnosti,“ opozori na zahtevnost razmer Grega Nahtigal, ki že vrsto let vodi ekipo Alena Kobilice, ki v tem hipu na svetovni lestvici v svoji kategoriji (PTVI) zaseda 13. mesto.

Kdo in koliko na paralimpijske

Na paralimpijskih igrah bo nastopilo po 40 paratriatlonk in paratriatloncev. V štirih moških in štirih ženskih skupinah si bo pot v Tokio zagotovilo po devet najboljših na osnovi rezultat. Ostalo pa bo na voljo še osem prostih mest, po štiri na vsaki strani, ki bodo na voljo na podlagi posebnih vabil.

V Veliko Britanijo

„Naslednja preizkušnja bo tako tekma svetovne serije 16. maja v japonski Yokohami, a je Alen kot 2. v čakalni vrsti. Na tekmovanje dovolijo le sedmerici v kategoriji, kjer nastopa Alen. Za potovanje na daljno Japonsko se ne bomo odločili, saj je stroškovno prevelik zalogaj, da bi tam čakali na možnost vpoklica na tekmo kot drugi v čakalnici. Tako nam je ostala še druga velika tekma, t.j. Tekma svetovne serije v angleškem Leedsu, ki bo na sporedu 15. junija,“ sklene Nahtigal.

Alen Kobilica se s svojim spremljevalcem meri na 750 metrov plavanja, 20,4 kilometrov kolesarjenja in pet kilometrov teka.

Kobilica nastopa na mednarodni paratriatlonski sceni od leta 2013. Leta 2015 je bil evropski podprvak, v tistem letu pa je dobil tekmi v Buffalo Cityju in v Madridu.

Foto: Worl Paratriathlon

Print Friendly, PDF & Email