Slovenska parakolesarska reprezentanca se je vrnila iz Belgije, kjer je teden dni uspešno nastopala. Od četrtka do nedelje so se merili na tekmi svetovne serije in beležili vzpodbudne rezultate.

Parakolesarska reprezentanca v Belgiji

Parakolesarska reprezentanca v Belgiji

Dvojec Aleš Dragar&Jurij Porenta je na kronometru zasedel izvrstno 17. mesto v konkurenci 28 dvojcev iz celega sveta. „Bistveno sta popravila čas z zadnjega svetovnega prvenstva, kar je jasen znak, da kvalitativno napredujeta,“ je njun nastop v vožnji na čas ocenil trener Luka Kovic. Na cestni dirki sta bila takisto dobro na poti, a se je v 3. krogu pripetila nesreča. S kolesom sta zapela v obtočni kanal in padla. Z vožnjo sta sicer nadaljevala, si pa je Aleš Dragar ob tem zlomil ključnico. Jurij Porenta jo je odnesel boljše.

Izkazala sta se tudi ročna kolesarja. Anej Doplihar je v vožnji na čas v svoji skupini pristal na 25 mestu (42 tekmovalcev), Andrej Rotar je bil v svoji skupini 15. (16 kolesarjev). V cestni dirki je bil Rotar 14. (16 tekmovalcev), Doplihar pa 23. „Anej je dokazal, da je konkurenčen. Menim, da z vsako dirko kaže napredek. Pohvalo si zasluži tudi Andrej, za katerega so to sploh prve mednarodne tekme, prostora za napredek je ogromno,“ je nastop ocenil Luka Kovic.

„Dokazali smo, da smo kvalitetnejša reprezentanca in da se lahko kosamo za mesta v sredini,“ je sklenil trener Kovic.

Print Friendly, PDF & Email