Na evropsko paraplavalno prvenstvo je odpotoval naš paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek. To bo njegov prvi nastop v članski konkurenci na tako visoki tekmovalni ravni. Nastopil bo v treh disciplinah. V nedeljo, 16.5., ga čaka najprej paradna panoga 100m hrbtno, kjer se spogleduje s paralimpijsko normo. V torek, 18.5., bo plaval na 200m mešano, v soboto, 22.5., pa še na 50m delfin.

Tim Žnidaršič Svenšek

Tim Žnidaršič Svenšek

Tim Žnidaršič Svenšek S6, SM6
16.5.2021 100m hrbtno
18.5.2021 200m mešano
22.5.2021 50m delfin

„Pričakovanja so v paradni disciplini (100m hrbtno) odplavati normo za nastop na paralimpijskih igrah ali se ji pa še bolj približati. V ostalih disciplini pa izboljšati svoje osebne čase,“ pove trenerka Jana Čander, ki bdi na mladim paraplavalcem, ki ga na tekmovanju spremlja trener Emil Tahirović, Jana Čander in kondicijska trenerka Kristina Žagar bosta Tima spremljali virtualno.

Videoprenos tekem:

Tim je tudi eden od parašportnikov, ki jih vidmo v videospotu kampanje Nič mi ne manjka. Dolgoletna partnerja Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS-SPK) sta združila moči v kampanji, s katero želita pozornost javnosti usmeriti na slovenske parašportnike in njihove zavidljive uspehe, hkrati pa med ljudmi širiti zavest, da sami lahko premagajo vse ovire, ki so jim na poti pri uresničevanju ciljev in notranjih hrepenenj. Parašportniki, ki sodelujejo v kampanji, nam sporočajo, da jim nič ne manjka. Šport ne pozna telesnih oviranosti, le pomanjkanje volje in motivacije.

Print Friendly, PDF & Email