Naše parašportnice in parašportniki nadaljujejo z mednarodnimi tekmovanji. Danes tako v Nemčijo, točneje v Berlin, potuje 17-letni paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek.

„Tim je pripravljen, da odplava osebni čas in normo za nastop na paralimpijskih igrah. Treningi so bili uspešno realizirani. V Berlinu bo nastopil na 50m prosto, 50m delfin in 100m hrbtno.  50m delfin in 100m hrbtno je možnost za dosego željene norme. Držimo pesti, da mu uspe. Na tekmovanju ga bo vodil Emil Tahirović,“ pove trenerka Jana Čander, ki bo tekmovalca spremljala „na daljavo“.

Tim Žnidaršič Svenšek

Tim Žnidaršič Svenšek

Žnidaršič bo jutri plaval na 50m prosto, v nedeljo pa na 50m delfin in 100m hrbtno.

Prejšnji mesec je Tim debitiral na velikih članskih tekmovanjih. Na Madeiri je potekalo evropsko prvenstvo v plavanju, ki ga je končal na 8. mestu z osebnim in državnim rekordom v panogi 50m delfin, kjer je dvakrat postavil osebni in državni rekord. Pred tem je na 100m hrbtno in 200m mešano zasedel 12. mesto.

Timj Žnidaršič Svenšek je tudi eden od junakov odmevne kampanje Nič mi ne manjka, kjer sta združila moči Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite ter zlati sponzor Lidl Slovenija, ki skupaj z zvezo razvija tudi program Postani športnik. Z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti.

Foto: Peter Giodani

Print Friendly, PDF & Email