V torek, 22. junija in v sredo, 23. junija, se vsak dan, od 10.00 do 12.00 družimo na Olimpijskem Sportechu, kjer pa bo svoje mesto danes dobil tudi parašport!

Olimpijske in paralimpijske igre po lanski prestavitvi zaradi pandemije, to poletje predstavljajo glavni športni vrhunec leta. Najboljši (para)športniki iz vsega sveta bodo tako končno dobili priložnost, da se pomerijo za najvrednejšo nagrado v svetu športa – (para)limpijsko medaljo.

:: VABLJENI K SPREMLJANJU NA SPLETU

Čeprav bodo igre še vedno potekale pod strogimi varnostnimi ukrepi, večinoma brez prisotnosti gledalcev, predvsem tujih, nas v poletnem času vseeno čaka športni spektakel brez primere, na katerem bodo slovenski športniki, verjamemo, da ponovno igrali pomembno vlogo.

(Para)Olimpijske igre ne pomenijo velikega organizacijskega izziva samo za japonske organizatorje in Mednarodni olimpijski komite, temveč tudi za nacionalne (para)olimpijske komiteje, posamezne športne zveze, športnike, medije in tudi sponzorje.

Na spletnem dogodku Olimpijski Sportech bomo skozi dva dneva zanimivih pogovorov predstavili vse izzive glavnih akterjev olimpijskega gibanja v Sloveniji in tujini, glavne trende ter aktivnosti sponzorjev v pripravi na igre, in vse to skozi tematsko obarvana področja, katera rdeča nit bo prepletanje športa in tehnologije, ki tudi v svetu športa pridobiva vedno večjo veljavo, brez katere si ne moremo predstavljati nobenega športnega tekmovanja in nobene uspešne interakcije med navijači in sponzorji.

Tako bo danes ob 10. uri dr. Boro Štrumbelj, vodja naše paralimpijske odprave, sogovornik v modulu Kaj pomenijo (para)olimpijske igre v Tokiu za razvoj slovenskega športa. Ob 11. uri pa bo v modulu Kateri so glavni trendi in praktični primeri pri novih viri financiranja športnih organizacij sodelovala Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja pri Lidlu Slovenija, ki je zlati partner Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

:: VABLJENI K SPREMLJANJU NA SPLETU

Print Friendly, PDF & Email