Ta teden na Češkem v Novem mestu nad Metuji potekajo kvalifikacije za dodatne paralimpijske norme. V igri za odhod v Tokio je bil tudi naš lokostrelec Dejan Fabčič.

Dejan Fabčič

Dejan Fabčič

V kvalifikacijah zasedel odlično 6. mesto na kontinentalnem tekmovanju za Tokyo (CQT), 6. mesto na finalnem tekmovanju za Tokyo (FQT) in 18. mesto na tekmovanju za svetovno rang lestvico (WRE). Za uvrstitev na paraolimpijske igre v Tokyo so bila na voljo le štiri mesta, od tega dve na CQT in dve na FQT.

Čaka tudi Pavlin

Zadnja možnost za pridobitev nastopa v Tokyu je dodelitev bipartitnega mesta, vloga za pridobitev zelene luči je vložila Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. Odločitev glede bipartitnih mest bo znana 15. julija 2021. Na zeleno luč oz. odobreno bipartitno vlogo pa čaka tudi parastrelec Damjan Pavlin, odločitev o Pavlinu bo znana jutri, v petek, 9.7.

Želi na 3. igre

Dejan Fabčič je zdravnik interne medicine in vodja ambulante za bolezni ščitnice in diabetes v Novi Gorici. Od leta 2002 se ukvarja s tekmovalnim parašportom. Začel je s plavanjem, leta 2008 je debitiral na paralimpijskih igrah v Pekingu, kjer je zasedel 6. in 7. mesto na 100 metrov hrbtno in prsno. S parakajakom je bil 2016. na igrah v Braziliji 6. v kategoriji KL2.

Foto: Peter Giodani

Print Friendly, PDF & Email