»Lep sončen pozdrav iz Tokia,« je tokrat začel dr. Boro Štrumbelj, vodja slovenske odprave na paralimpijskih igrah v Tokiu, kjer se igra začnejo v torek, 24. avgusta, tudi z neposrednim prenosom na TV Slovenija 2!

»Paralimpijska vas se počasi, a vztrajno polni s športniki in trenerji, vse je pripravljeno za začetek iger. V teh dneh potekajo številni sestanki, ki so povezani z varnostjo in organizacijo otvoritvene slovesnosti. Domači organizatorji nas ves časa ažurirajo tudi s podatki o številu okužb,« uvodoma pove dr. Štrumbelj, ki dodaja:

»Pojavila se je tudi prva okužba v vasi, zgodilo se je pri enem od športnikov. Vzdušje v vasi je sicer precej sproščeno. Kljub lepemu vremenu pa ne moremo iz paralimpijske vasi. Obiskala nas je tudi dr. Ana Polak Petrič, slovenska veleposlanica na Japonskem. Prijazno nam je ponudila pomoč, ki pa nam jo s svojo ekipo nudi že v času priprav na igre, za kar smo hvaležni. Veseli smo bili obiska, načrtujemo pa, da bomo imeli z njo pogovor na daljavo, saj obiskov v vasi ni. Se pa tudi tega srečanja na daljavo veselimo!« še doda dr. Štrumbelj.

Slovenska misija ima na voljo tudi dva volunterja: prva je domačinka, ki je sicer zaposlena v eni od japonskih kozmetičnih družb, drugi pa upokojeni pilot boeinga 747.

Print Friendly, PDF & Email