V turškem letovišču Kemer je vse pripravljeno za jutrišnji začetek evropskega prvenstva v odbojki sede. Člani začenjajo svoje 20. evropsko prvenstvo, članice pa 15. Slovenija bo prvič po letu 2001 imela ekipo v obeh konkurencah.

Na predvečer dogodka pa je bil priznanja deležen Branko Mihorko, ki mu je generalna skupščina ParaVolley Europe podelila nov štiriletni mandat na mestu predsednika organizacije, kar je veliko priznanje za Mihorka, njegovo delo in parašport v Sloveniji.

Naši reprezentanci sta včeraj prispeli v Turčijo, kjer jutri začenjata s tekmovanji. Žal v ženski izbrani vrsti ni Marine Cencelj, ki je zbolela pred odhodom, selektor Simon Božič pa ne bo moral računati niti na Klaro Vrabič.

V ženski konkurenci 10, v moški 16 ekip

Slovenke bodo igrale v skupini A s Turčijo, Finsko, Nemčijo, Hrvaško in Poljsko. V skupini B se bodo merile Rusija, Ukrajina, Italija, Madžarska in Nizozemska; skupaj 10 reprezentanc.

Člani so bili izžrebani v predtekmovalno skupino D, kjer so še Rusi, Hrvati in Čehi.  V skupini C bodo igrali BiH, Poljska, Madžarska in Gruzija, v skupini B Ukrajina, Latvija, Nizozemska in Italija, v skupini A pa Turčija, Nemčija, Srbija in Francija; skupaj 16 izbranih prst.

Ženska reprezentanca:
Lena Gabršček (kapetanka), Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Senta Jeler, Jana Ferjan, Danica Gošnak, Tija Vrhovnik.

Moška reprezentanca:
Matjaž Majdič (kapetan), Matic Keržan, Sebastjan Osrečki, Sašo Korun, Jordan Jakin, Simon Turk (libero), Tomi Jakša, Jaša Bartelj, Marko Pokleka, Vaso Popadić, Marko Zupančič.

Tekme ženske reprezentance:

17.10.
Slovenija – Hrvaška (15.00)

18.10.
Slovenija – Nemčija (9.45)
Slovenija – Turčija (20.00)

19.10.
Slovenija – Finska (15.00)

20.10.
Slovenija – Poljska (15.00)

Tekme moške reprezentance:

17.10.
Slovenija – Hrvaška (19.30)

18.10.
Slovenija – Češka (17.00)

19.10.
Slovenija – Rusija (19.30)

 

Print Friendly, PDF & Email