Pred nami je nova zimska sezona, ki bo imela dva vrhunca. Alpinci in nordijci se bodo merili na svetovnem prvenstvu v Lillehammerju, marca pa jih čakajo še paralimpijske igre v Pekingu.

»Sezona se začenja,« pravi 20-letni paraalpski smučar Jernej Slivnik, za katerim je uspešno pripravljalno obdobje, ki sta ga zaznamovala delo: izboljšava fizične pripravljenosti pod taktirko trenerja dr. Mitje Bračiča in delo na snegu, kjer nad Slivnikom bdi Roman Podlipnik. Slivnik je treniral v Saas-Feeju, Hintertouxu, zdaj pa na bližnjem Möltallu.

»V svojem telesu se počutim zelo dobro, sem v dobri formi. Na področju fizične priprave smo z dr. Bračičem naredili velik korak naprej, zato sem tudi samozavestnejši. Verjamem pa, da bom vse to uspel prenesti na sneg, kjer se napredek že vidi pa še bolj bo viden,« je jasen Slivnik, ki načrtuje, da tekmovalno sezono začne 27. in 28.11., ko v avstrijski Resterhöhe gosti dva slaloma za evropski pokal. Med 7. in 10.12. pa Slivnika v Avstriji čakajo tudi prve tekme svetovnega pokala.

Po mednarodne izkušnje

Ob Jerneju Slivniku, ki je že nekaj časa prisoten na mednarodni sceni, pa je tu še 17-letna Tabea Dolžan iz Gozda Martuljek. Tabea je smučarska tekačica na 10 kilometrov. Letos marca je nastopila na svoji prvi tekmi svetovnega pokala v Planici. Vadi pod taktirko trenerske ekipe, v kateri so Rok Grilc, Erik Raduha in Vesna Dolenc. »Rada bi nastopila na čim več tekmah v svetovnem pokalu,« pravi Tabea, ki jo v prihodnjih tednih čakajo še priprave na Norveškem, kjer bo trenirala med 22. in 28.11.

Januarja in marca

Svetovno prvenstvo v norveškem Lillehammerju bo med 8. in 23. januarjem. Paralimpijske igre v Pekingu so na sporedu med 4. in 13. marcem.

Print Friendly, PDF & Email