Minuli vikend je priprave opravila lokostrelska reprezentanca, ki je vadila v Športnem centru v Planici. Pod taktirko trenerke Brine Božič so trenirali Dejan Fabčič, Živa Lavrinc in Gregor Habe.

»Ekipa treh lokostrelcev je zelo raznolika, sestavljena iz izkušenega paralimpijca in dveh precej novih članov. Namen priprav je povezati ekipo ter opraviti večjo količino treninga v strnjenem času, saj smo v pripravljalnem obdobju,« uvodoma pove trenerka Brina.

»Z “novinci” pa seveda še vedno poteka usklajevanje glede nadgradnje lokostrelske opreme, večje izboljšave v tehniki strela, učenje taktike ter priprava na prva dvoranska tekmovanja,« Brina Božič opiše delo z delom ekipe, ki je svež v tej panogi.

So pa pred reprezentanco že prvi tekmovalni izzivi. Najbližji večji cilj dvoranske sezone je uspešen nastop na svetovnem pokalu v Nimesu, Franciji. »Tja potujemo 20. januarja 2022. Pred tem nas čaka še državno prvenstvo ter seveda veliko treninga in decembra še zadnje skupne priprave v koledarskem letu 2021,« sklene Brina Božič.

Spomnimo:
Slovenski lokostrelec Dejan Fabčič je letos uspešno nastopil na paralimpijskih igrah v Tokiu, kjer je prišel med 16 najboljših na svetu. Na poti v četrtfinale ga je ustavil Nemec Maik Szarszewski. Fabčič, ki je tekmoval na svojih tretjih paralimpijskih igrah, je bil tudi slovenski zastavonoša na otvoritveni slovesnosti.

Print Friendly, PDF & Email