V Beogradu se s 1. krogom v soboto, 20.11., začenja 14. sezona regionalne košarkarske lige NLB Wheel. V tekmovanje bodo igrali  srbski klub KKK Singidunum Crvena zvezda, hrvaška predstavnika KKOI Zadar in KKI Zagreb, črnogorska ekipa KK OSI Paramont in slovenska zasedba Parasport Slovenia.

Liga NLB Wheel, 1. krog, 20.11.
KKK Singidunum Crvena zvezda – KKOI Zadar (10.00)
Parasport Slovenia – KK OSI Paramont (11.45)
KKOI Zadar – KK OSI Paramont (13.30)
KKK Singidunum Crvena zvezda – Parasport Slovenia (15.15)
* – zaradi neparnega števila klubo (5) je v 1. krogu prosta ekipa KKI Zagreb.

V minuli s COVID-19 zaznamovani sezoni so košarkarji na vozičkih sezono odigrali in sklenili kar na izredno odmevnem turnirju v Kamniku, kjer je pečat dogodku dal tudi neposredni prenos ene od tekem na TV Slovenija. V novi sezoni, 14. po vrsti, pa se vsi nadejajo, da jim uspe izpeljati sezono, kot so jo vajeni.

»V tej sezoni smo veseli, ker se nam je pridružila ekipe iz Črne gore, njih barve bo branil KK OSI Paramont iz Podgorice, s Hrvaške bosta v naši ligi tekmovanja KKOI Zadar in KKI Zagreb, iz Srbije KKK Singidunum Crvena zvezda, iz Slovenije pa Parasport Slovenia, ki je dejansko reprezentanca Slovenije. Ob tem velja izpostaviti dobro in pohvale vredno prakso iz Srbije, kjer je tamkajšnji evroligaš Crvena zvezda pod svoje okrilje vzel udeleženca naše lige KKK Singidunum Crvena zvezda, kar je velik plus predvsem za košarko na vozičkih, ki bo zahvaljujoč renomeju, ki ga ima Crvena zvezda dobila še več pozornosti. V ligi letos ni ekip iz Bosne in Hercegovine, a verjamem, da bodo prihodnje leto spet z nami,« pove vodja tekmovanja Gregor Gračner.

Tekmovanje bo potekalo po turnirskem sistemu, prvi je v Beogradu (20.11.), potem pa si sledijo Zadar (19.12.), Podgorica (5.3.2022), Zagreb (10.4. 2022) in turnir v Sloveniji, ki bo 14.5. 2022. Prvak bo ekipa, ki bo na petih turnirjih zbrala največ točk.

Vsi ljubitelji in podporniki košarke na vozičkih so si edini: v tej sezoni se bo v regiji spet gledala dobra košarka, svoje ambicije ima tudi slovenska ekipa, ki jo vodi trener Žiga Kobaševič.
»Skozi sezono bomo šli tekmo po tekmo, cilj na vsaki tekmi pa je zmaga. Ne glede na to, da v ligi ne nastopajo ekipe iz BiH, bo liga močna, saj so se na ta račun okrepile ostale sodelujoče ekipe. Mi si želimo prikazati našo značilno igro, s katero verjamemo, da lahko v ligi posežemo visoko. S svojo mladostjo, hitrostjo in igrivostjo smo lahko trn v peti za vsako ekipo, v kolikor pa ne bomo pravi, nas lahko premaga vsak,« napove Kobaševič, kapetan naše ekipe pa je Milan Slapničar, poleg njega pa bodo za Slovenijo igrali še Haris Koduzović, Klemen Lokar, Gregor Gračner, Boštjan Ceglar, Enis Musić, Matej Arh, Danilo Kamenik, Robert Radić, Aleš Povše, Robi Bojanec, Simon Gračnar in David Škorjanc.

Print Friendly, PDF & Email