Ta vikend se v Avstriji s tekmama evropskega pokala na smučišču Resterhöhe začenja sezona za našega parasmučarja Jerneja Slivnika, ki danes slavi tudi svoj 21. rojstni dan.

»V soboto se s tekmama v Avstriji začne vse skupaj. Danes imava s trenerjem Romanom Podlipnikom še trening, v soboto in nedeljo pa tekmi. Veselim se začetka, da vidim, kje sem. Z jasno željo, da potrdim svoje občutke o formi in mojem smučanju. Prvi tekmi sta v evropskem pokalu, potem sledi svetovni pokal. Januarja me čaka svetovno prvenstvo, želim pa si, da bom v najboljši formi marca, ko so na sporedu paralimpijske igre,« pove Jernej Slivnik, za katerim je uspešno pripravljalno obdobje, ki sta ga zaznamovala delo: izboljšava fizične pripravljenosti pod taktirko trenerja dr. Mitje Bračiča in delo na snegu, kjer nad Slivnikom bdi Roman Podlipnik. Slivnik je treniral v Saas-Feeju, Hintertouxu in na na bližnjem Möltallu.

Na tokratnih tekmah bo zbrana močna konkurenca, manjkali bodo le Američani, Kanadčani in Avstralci, ostali pa bodo na štartu.

Med 7. in 10.12. pa Slivnika v Avstriji čakajo tudi prve tekme svetovnega pokala.

Svetovno prvenstvo v norveškem Lillehammerju bo med 8. in 23. januarjem. Paralimpijske igre v Pekingu so na sporedu med 4. in 13. marcem.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj. Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email