Prihodnje leto, med 18. in 24. majem 2022, bo Kitajska v mestu Hangzhou, gostila svetovno prvenstvo v odbojki sede za moške in ženske. Na prvenstvu bo nastopilo 16 ženskih in 16 moških ekip, med njimi tudi Slovenke. Na svetovno prvenstvo so direktno vodila prva tri mesta na evropskem prvenstvu, ki je to leto potekalo v Turčiji.

Naša dekleta so sicer osvojila končno 4. mesto in si tako na podlagi evropskega prvenstva niso zagotovile nastopa, a so se organizatorji zaradi pandemičnih razmer odločili, da dodatnih kvalifikacij ne izvedejo, temveč upoštevajo kot kvalifikacijsko merilo svetovno rang lestvico. Slovenke so si tako nastop na svetovnem prvenstvu zagotovila na podlagi svojih preteklih uspehov, saj na lestvici zasedajo visoko 10. mesto. “Navdušene smo, da bomo lahko ponovno nastopile na tako velikem tekmovanju. Mislim, da si nastop zaslužimo, saj res že vrsto let dosegamo odlične rezultate,” pravi kapetanka Lena Gabršček.

Svetovno prvenstvo bo tudi prva možnost za kvalificiranje na paralimpijske igre, saj prvi dve mesti zagotavljata direktno vozovnico za nastop v Parizu 2024, so še zapisali na spletni strani Odbojka sede.

Print Friendly, PDF & Email