Narava je bila tokrat močnejša. Zaradi megle je bila prekinjena in tudi odpovedana tekma svetovnega pokala v paraalpskem smučanju v avstrijskem mestu Steinach Am Brenner Jernej Slivnik bo tako jutri štartal na veleslalomu svetovnega pokala v takisto v avstrijskem mestu Steinach.

»Svetovni pokal se začenja. Tu bo zbrana svetovna elita, veselim se, da se bom lahko primerjal z njim in videl, kam sodim,« pove Slivnik, ki je minulih 10 dni posvetil predvsem rehabilitaciji ramena, kamor je dobil udarec na tekmi evropskega pokala.

»Predvsem si želim začutiti tiste prave občutke, ki sem jih že imel. Na treningu veleslaloma sem od poletja pa vse do prvi tekem v evropskem pokala dobro počutil. Verjamem, da bo tako tudi na teh dveh tekmah,« je povedal Slivnik, ki ga v tej sezoni čakata tudi dve odmevni mednarodni tekmovanji.

Svetovno prvenstvo v norveškem Lillehammerju bo med 8. in 23. januarjem. Paralimpijske igre v Pekingu so na sporedu med 4. in 13. marcem.

Slivniku pomaga in ga podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj.

Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email