Po mesecu dni se nadaljuje tekmovanje v moški košarkarski ligi NLB Wheel, kjer je na sporedu 2. krog. Tokrat turnir gosti Zadar, za točke tekmovanja pa se bodo ob domačinu KKOI Zadar, borili še KKI Zagreb, ParaSportSlovenia in črnogorska ekipa KK OSI Paramont.

Liga NLB Wheel, 2. krog, 19.12.
KKI Zagreb – KKOI Zadar (10.00)
KK OSI Paramont – ParaSport Slovenia(11.45)
KKOI ZADAR – ParaSport Slovenia  (13.30)
KKI Zagreb – KK OSI Paramont (15.15)

Liga se je odmevno začela pred mesecem dni v Beogradu, kjer je uvodni turnir v 14. sezono Lige NLB Wheel zgledno organiziral in gostil domačin KKK SIngidunum Crvena zvezda. V tekmovalnem smislu je največji posel naredila ekipa ParaSportSlovenia, ki je dosegla dve zmagi, s po tremi točkami ji sledijo Beograjčani in Zadarčani, dve premore črnogorski predstavnik, brez točk pa je razumljivo še ekipa KKI Zagreb, ki s tekmovanjem zavoljo neparnega števila ekip v ligi začenja ta vikend.

V Zadar na turnir NLBWheel odhaja tudi ekipa ParaSportSlovenia, ki je na prvem turnirju dosegla dve zmagi. Varovanci trenerja Žige Kobaševiča so s 67:66 premagali KK OSI Paramont, potem še KKK SIngidunum Crveno zvezdo (46:68).  »V Zadru nas čakata dve zahtevni tekmi, najprej se bomo pomerili z ekipo iz Črne Gore, ki smo jo v prvem kolo premagali v tesni končnici. Vemo, kje pretijo njihove največje nevarnosti, prav tako se zavedamo, kje so naše prednosti. Ponovno pričakujem zelo težko in trdo tekmo. Takoj za prvo tekmo pa sledi še obračun z domačini iz Zadra, ki bodo na svojem terenu zelo motivirani. Tudi na njih smo pripravljeni, vemo, kje so najbolj nevarni. Na obeh tekmah bomo potrebovali popolno koncentracijo preko celotnega dvoboja,« pove trener Kobaševič, ki prihaja v Zadar z ekipo v popolni zasedbi.

Po tokratnem krogu, ki bo zadnji v tem koledarskem letu, se bo lestvica še bolj kristalizirala, na delu bomo lahko videli na delu tudi KKI Zagreb, ki ima zelo močno ekipo. Ker gre za ligaški sistem brez končnice, je pomembna vsaka tekma, nihče si ne želi napak oz. si jih ne sme privoščiti.

Foto: Dragana Stjepanović/ AdmiralBet ABA League

Print Friendly, PDF & Email