Pred dobrim tednom dni se je v Lillehammerju začelo svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju, kjer ima svojega predstavnika tudi Slovenija. Smučar 21-letni Hrušičan Jernej Slivnik bo jutri, v sredo, na štartu veleslaloma, v petek, 21.1., pa bo še na štartu slaloma.

Videoprenos veleslaloma, 19.1., od 10.00 naprej:

Za Slivnika bo to prvi vrhunec sezone, drugi pa bo prihajajoče paralimpijske igre, ki se začnejo 4. marca v Pekingu.

»Nastanjeni smo v Hafjelu, streljaj od Lillehammerja. Norveška je lepa in urejena država, tu vlada pravo smučarsko vzdušje. Za mano so uspešni treningi: začel sem s slalomom, nadaljeval z veleslalomom. V teh dneh sem se privadil tudi na sneg, na tekmovalni progi pa zaradi tekmovanj, ki so v teku, ni bilo mogoče vaditi,« je povedal Slivnik.

S številko 66

»Če bo vse tako, kot si želimo, potem bo dober. Dobro se vozi, to treba prenesti na tekmo,« se Slivnikov trener Roman Podlipnik veseli tekme, ki jutri ob 10. uri čaka njegovega varovanca. V prvi vožnji bo tekmovalo 84 smučark in smučarjev, Slivnik bo štartal kot 66. oz. 13 med sedečimi smučarji.

To bo za Slivnika že 2. svetovno prvenstvo. Na tej ravni tekmovanja je prvič nastopil že pred tremi leti. Na svetovnem prvenstvu, ki sta ga leta 2019 družno gostila Kranjska Gora in Sella Nevea, je bil 10. v slalomu ter 17. v veleslalomu.

Svetovni in evropski pokal

Jernej se v letošnji sezoni meri v evropskem in svetovnem pokalu. V evropskem pokalu ima dve tretji mesti v slalomu, v najmočnejši konkurenci svetovnega pokala pa se je najvišje zavihtel 20.12. 2021, ko je bil 8. na slalomu v St. Moritzu.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj. Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email