Parakolesar Anej Doplihar s tekmo na Kanarskih otokih začenja novo tekmovalno sezono, leto. Danes se bo pomerili v vožnji na čas, v kronometru, jutri pa ga čaka še cestna dirka.

Za Anejem, star je 29 let, prihaja iz Dornberka, je izjemno leto 2021. »Lansko leto je bilo zame zelo uspešno, vse je potekalo po planu, od zimskih priprav, do posamičnih tekem, češnja na torti pa je bila norma za nastop na POI v Tokiu, kjer sem s 9. mestom na cestni dirki pokazal velik napredek v letošnjem letu,« se ozre na leto, ko je prišel do paralimpijske norme, pod goro Fuji pa je prišel do 9. mesta na cestni dirki, v kronometru pa je bil 13.

Anej nadaljuje sodelovanje s trenerjem Luko Kovicem. »V sodelovanju s trenerjem Luko vidim velik plus predvsem v tem, ker sva oba mlada, on je še mlajši od mene, oba sva zelo zagnana in vidiva isti cilj, za katerega trdo delava. Luka se stalno izobražuje, veliko gradiva si prebere tokom sezone, tako da sledimo novim trendom in stalno poskušamo kaj novega, da ugotoviva kaj mi najbolj paše,« je jasen Anej, ki je športu povsem predan.

»Ko me vprašajo, zakaj se ukvarjam s športom enostavno povem, da je šport lahko del življenja, skozi katerega se lahko vsak posameznik veliko nauči. Jaz brez športa ne morem več, ko naredim nekaj za sebe se počutim boljše in ko grem zvečer v posteljo vem, da je bil dan uspešen, in to mi daje motivacijo za naprej. Vredno je poskusiti!« sklene Doplihar.

Luka Kovic ob tem pristavi, da bo za Dopliharja vrhunec sezone svetovno prvenstvo.
»Doplihar seveda cilja na svetovnem prvenstvu na mesta med prvo peterico, ob idealnem razpletu tudi na prva tri,« je jasen trener Kovic, ki se nadeja, da bodo svoje priložnosti izkoristil tudi ostali člani reprezentance.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email