Paralokostrelc Dejan Fabčič je na svetovnem prvenstvu opravil s kvalifikacijami. Med 46 tekmovalci v svoji konkurenci ukrivljeni lok zasedel 19. mesto. S tekmovanjem nadaljuje v nedeljo, 27.2., ko ga v šestnajstini finala čaka obračun z Itaijanom Stefanom Trevisanijem.

»Zaključili smo s kvalifikacijami, pogoji so bili vetrovni. Začeli smo jih ravno v času, ko je v Dubaju najbolj vetrovno, proti večeru se umiri. V teh kvalifikacijah se je videlo, da se Dejan še ni povsem spoprijateljil z vetrom. Kak strel bi lahko izgledal boljše,« je po prvem tekmovalnem dnevu na svetovnem prvenstvu povedala trenerka Brina Božič, ki je opozorila, da je prav ta spreminjajoč veter jemal tudi samozavest in dobre občutke tekmovalcem, ki so naredili vse dobro, a je puščica končala drugje, kot bi sicer. Tudi Dejan je imel s tem težave.

»Proti koncu pa je v zadnjih dveh serijah spet imel dobre občutke, ki jih nese s sabo v naslednja dva dneva, ko naju čakajo treningi, v nedeljo zjutraj pa šestnajstina finala,« še doda Brina Božič.

Print Friendly, PDF & Email