»V prvi vožnji sem se zelo dobro počutil, v drugi sem želel iti še višje, zato sem šel še bolj ‘na gas’. Žal sem naredil napako, a vseeno je bilo to dovolj za 13. mesto, kar je nekako lep začetek, prvi rezultat v veleslalomu na igrah. Želel sem si višje, a tu je še slalom,« je prvi letošnji paralimpijski nastop ocenil Jernej Slivnik, ki je veleslalom na 13. zimskih paralimpijskih igrah končal na 13 mestu.

»Jernej je prvo vožnjo opravil po pričakovanjih, mogoče je vozil nekoliko zadržano. Videl je, da se da še stopnjevati. Poskusil je, žal se je zgodil zdrs in velika izguba časa. Ve, da je sposoben več, verjamem, da bo lahko v prihodnosti še višje,« pa je prvi paralimpijski nastop Slivnika ocenil trener Roman Podlipnik, ki je nekaj besed namenil tudi razmeram na progi.

»Razmere so bile enake za vse, je spomladansko vreme, toplo, 10 stopinj na startu in temu primerna je bila tudi proga, ki pa je bila na splošno zelo dobra,« je tekmo v spomladanskih razmerah ocenil Podlipnik.

»Vreme bo vsak dan slabše, vse bolj bo toplo. Bomo videli, kako bo zdržal sneg. Zna biti kar težko, upam, da mi bo šlo tako, kot si želim,« pa je o pričakovanjih pred drugo tekmo na igrah dejal mladi Hrušičan.

Spomnimo: Slivnik bo v slalomu štartal v nedeljo, 13.3. Danes popoldan ob 17. uri pa vsi vabljeni še k ponovitvi posnetka jutranje tekme, prenos in posnetek pa na TV Slovenija 2.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email