“Lahko rečem, da je bila prva vožnja kar solidna. Razmere so bile težke že od začetka. Druga vožnja pa je bila težka za vse, ki smo smučali v monoskiju, že sama postavitev in sneg sta to oteževala,” je po slalomski tekmi na 13. zimskih paralimpijskih igrah dejal Jernej Slivnik, ki je odstopil po 9. mestu na prvi slalomski vožnji.

“Ko greš na sto odstotkov in vse tvegaš, pa je še toliko težje. Ampak na koncu sem z določenim smučanjem zadovoljen, rezultata pa žal ni,” je črto pod današnji slalomski nastop potegnil Slivnik.

Pohvala trenerja

“Težka tekma, druga vožnja je bila postavljena na kratko, tako da je bilo veliko odstopov. Jernejev pristop je bil pravi, videse je, da hoče v drugi vožnji še višje po devetem mestu. Žal se mu ni izšlo, ampak pristop je bil pravi in mora samo tako nadaljevati,” pa je bil kljub današnji ničli z načinom, kako se je tekme lotil njegov tekmovalec, zadovoljen trener Roman Podlipnik.

Razplet tekme nato ni bil presenetljiv; zlato je pripadlo vodilnemu po prvi vožnji, Norvežanu Jesperju Pedersenu, tudi že veleslalomskemu prvaku v kategoriji sedečih smučarjev, za katerega je bila to že četrta zlata medalja na teh igrah.

V drugi vožnji je odstopil tudi Nizozemec Jeroen Kampschreur, drugi po polovici tekme, s čimer je ostal brez medalje v tehničnih disciplinah, saj je z ničlo končal tudi veleslalom. Srebro je pripadlo njegovemu rojaku Nielsu de Langenu, bron pa si je priboril Italijan Rene de Silvestro, že srebrn v veleslalomu.

Print Friendly, PDF & Email